Wie is wethouder Daan de Haas ?

Daan de Haas

Daan de Haas

Ik ben vader van drie fantastische kinderen Annique, Britt en Sam. Zij zijn de reden dat ik wat wil betekenen voor de maatschappij. Ik laat graag een wereld achter waar zij vrij en gelukkig kunnen opgroeien. Samen met Lydia probeer ik ze in goede banen te leiden.

Werk/Baan

Ik ben wethouder van de gemeente Zuidplas. Daarvoor was ik IT’er in diverse rollen. Van lijnmanager tot aan programmamanager. Als wethouder heb ik Financiën, WMO, Recreatie & Toerisme, bedrijfsvoering, dienstverlening, personeel & organisatie en volksgezondheid in mijn portefeuille. Ook ben ik verantwoordelijk voor ouderen en niet vergeten de mantelzorgers, die in onze participatiemaatschappij heel belangrijke functies vervullen.

Nevenfuncties

Als wethouder heb ik in diverse besturen een rol namens de gemeente Zuidplas. Ook zit ik in het bestuur van het VVD thematisch netwerk Cultuur & Media. Ik ben ook lid van het VVD netwerk BZK, waar ik in de IT-werkgroep participeer.

Politieke Carrière

Ik ben begonnen bij de JOVD, daar ben ik bestuurslid geweest van Afdeling Sneek e.o. In 2005 werd ik secretaris bij de VVD Moordrecht en in 2006 plaatsvervangend commissielid Algemene bestuurszaken. Vanaf 2008 tot 2010 ben ik secretaris van de fusieafdeling VVD Zuidplas geweest. In januari 2010 werd ik gemeenteraadslid in de gemeente Zuidplas. Sinds 2016 ben ik wethouder.

Politiek is geweldig omdat

Wij in een mooie en gezellige omgeving wonen en de politiek kan helpen om dit zo te houden voor ons en onze kinderen.

Doel

Een leefbare, veilige en betaalbare gemeente Zuidplas.

Hobbies

Lezen, sporten, mijn kinderen, politiek en gamen.

Het mooiste plekje in de gemeente Zuidplas

De verschillende oude dorpskernen en de groene buffers tussen de dorpen.

Wat ik verder kwijt wil

De politiek is maar een middel, het gaat erom dat de bewoners van de gemeente Zuidplas een stem hebben. Daarom ga ik graag de straat op om met de inwoners van Zuidplas te praten.